Politie voortaan op afspraak

Al eens lang moeten wachten in de wachtzaal bij de politie?  Dit behoort weldra tot het verleden.  Vanaf 1 maart 2019 zal uw politie Kempenland een afspraak met u maken op voorhand.  Zo hoeft u niet te wachten en is de politieambtenaar die u ontvangt al voorbereid op uw komst om u gerichter te kunnen voorthelpen.

Alle aangiftes of meldingen aan het loket bij de politie zullen vanaf 1 maart 2019 verlopen via het nieuwe afsprakensysteem.  Een afspraak maken kan via de website van de politie (www.politiekempenland.be) of telefonisch (011/399 299).  Er wordt dan een datum en uur bepaald waarop u zich bij de politie kan aanmelden met uw aangifte of klacht, of wanneer u een politieambtenaar wilt spreken.  U kan op deze manier zonder of met slechts een minimale wachttijd worden geholpen.  Omdat vooraf wordt doorgegeven wat de aard van het probleem is waarmee u naar het politiebureau komt, is de politie voorbereid om u snel en accuraat van dienst te zijn.

Een afspraak maken met een politieman of –vrouw in het hoofdgebouw te Leopoldsburg, Hechtelsesteenweg 1, kan op volgende dagen:

  • Maandag en donderdag tussen 10.00u en 19.00u
  • Dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 08.00u en 17.00u

Het onthaal in het hoofdgebouw van de politie langs de Hechtelsesteenweg in Leopoldsburg blijft fysiek geopend op iedere werkdag (maandag tot en met vrijdag) van 08.00u tot 17.00u.  U kan er tijdens die uren terecht voor inlichtingen of om een afspraak te maken.  Opgelet:  een aangifte doen of klacht neerleggen kan alleen op afspraak.

Een afspraak maken met een politieman of –vrouw in het wijkkantoor van Hechtel-Eksel (Kamperbaan 34) of Peer (Zuidervest 2), kan op volgende dagen:

  • Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00u en 12.00u

Het onthaal in de wijkkantoren is telefonisch bereikbaar van 08.00u tot 16.30u. U kan er tijdens die uren terecht voor inlichtingen of om een afspraak te maken.  Opgelet:  een aangifte doen of klacht neerleggen kan alleen op afspraak.

ATTENTIE: dit systeem dient NIET om dringende politiehulp te vragen!  Daarvoor kan u te allen tijde terecht op het NOODNUMMER 101!